Bloc de locuinţe, cu nouă etaje, prăbuşit la Otaci, în Republica Moldova (VIDEO)

20 Iun 2019 | scris de M.C.
Bloc de locuinţe, cu nouă etaje, prăbuşit la Otaci, în Republica Moldova (VIDEO) Galerie foto (2)

Un bloc de locuinţe cu nouă etaje s-a prăbuşit parţial miercuri seara în oraşul Otaci din Republica Moldova, relatează TV8.md. Despre acest caz a scris președintele Igor Dodon în pagina lui de Facebook.

Din spusele președintelui, nimeni nu a avut de suferit. Potrivit șefului statului, a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

„S-a intervenit foarte rapid și locatarii au fost evacuați. Toate serviciile raionale au fost ridicate pe alertă. Îi vom ajuta pe cei care au rămas fără acoperiș deasupra capului”, a comentat Igor Dodon.

 

Din informațiile preliminare, clădirea s-a surpat de la al nouălea nivel până la primul. 

„Angajații IGSU au evacuat 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reușind preîntâmpinarea unei tragedii. La fața locului pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție este conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sunt persoane sub dărâmături. Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului  este convocată Comisia pentru situații excepționale”, informează reprezentanții IGSU, citaţi de TV8.md.

”Oamenii au fost evacuați înainte de prăbușire și acum sunt în siguranță. Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”, a comentat premierul Maia Sandu, potrivit sursei citate.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră