BILD: Atacatorul de la Strasbourg era acasă când a venit poliția să-l rețină, dar a reușit să fugă

13 Dec 2018 | scris de Marina Constantinoiu
BILD: Atacatorul de la Strasbourg era acasă când a venit poliția să-l rețină, dar a reușit să fugă

Cotidianul german Bild aduce noi detalii în legătură cu suspectul în atacul de la Strasbourg, Cherif Chekatt. Potrivit unor informații ale jurnaliștilor germani, contrar celor difuzate până în prezent, suspectul se afla la domiciliu, atunci când la ușa sa s-a prezentat poliția, în dimineața dinaintea atacului.

Cu câteva ore înaintea atacului de lângă Târgul de Crăciun din Strasbourg, poliția s-a prezentat la ușa lui Chekatt, pentru a-l reține pentru o infracțiune care l-ar fi trimis în închisoare. Până acum s-a știut că Chekatt nu a fost găsit la domiciliu.

Jurnaliștii germani susțin, citând surse din domeniul securității, că acesta era acasă, dar a reușit să fugă.

Seara, într-un act de o lașitate extremă, Cherif Chekatt, născut în Strasbourg, în vârstă de 29 de ani, a atacat oameni nevinovați, veniți să viziteze și să se bucure de unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa.

Atacatorul și-a împușcat în cap una dintre victime, pe altele le-a rănit grav cu un cuțit. Doi oameni și-au pierdut viața, o altă victimă este în moarte cerebrală, iar alte 12 persoane sunt rănite, majoritatea grav.

Dacă nu ar fi reușit să le scape printre degete polițiștilor, Chekatt ar fi fost în închisoare și nu liber și cu morți la activ, cum este acum. Circa 800 de persoane sunt angrenate în prinderea sa. Deși a trecut o zi și jumătate de la comiterea atacului la Strasbourg, pe Chekatt pare că l-a înghițit pământul, toate căutările eșuând.

Poliția judiciară a difuzat miercuri un apel la martori, în vederea găsirii presupusului autor al atacului de marți seara de la Strasbourg, anunță BFM TV. 

”Individ periculos, nu interveniți singuri”, avertizează poliția națională, pe contul său de Twitter. Poliția precizează că este vorba despre un bărbat de 29 de ani, cu părul scurt, posibil cu barbă, corpolență normală, înălțime de circa 1,80 metri, având un semn distinctiv pe frunte.

Apelul, solicitat de ministrul de Interne, este difuzat împreună cu o fotografie inedită a suspectului, precum și un număr de telefon de la Direcția centrală a poliției judiciare, 197.

Pentru prima oară de la ultimul apel către martori datând din 2015, poliția a comunicat și o adresă web, www.securite.interieur.gouv.fr . La aceasta este posibil să fie trimise fotografii, imagini video și eventuale fișiere audio care să permită localizarea individului.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră