Bilanțul cutremurului din Nepal a crescut la 6.200 de morți și 14.000 de răniți. Un întreg oraș din Tibet, evacuat

01 Mai 2015
Bilanțul cutremurului din Nepal a crescut la 6.200 de morți și 14.000 de răniți. Un întreg oraș din Tibet, evacuat
 Cel mai recent bilanț al cutremurului care a zguduit sâmbătă Nepalul este tragic: 6.200 de morți și 14.000 de răniți! Șeful armatei din Nepal, generalul Gaurav Rana, a estimat că numarul morților s-ar putea ridica până la 15.000.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 a fost cel mai grav din Nepal în peste 80 de ani. A distrus zone întregi din cartierele vechi ale capitalei nepaleze Kathmandu şi a fost suficient de puternic pentru a fi resimţit în India, Bangladesh, Tibet şi Pakistan.

De asemenea, a declanșat o serie de avalanșe pe Muntele Everest unde se aflau sute de persoane la începutul sezonului de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise.

Cel mai puternic cutremur din Nepal a avut loc în 1934 şi a avut 8 grade. Acesta a distrus oraşele Kathmandu, Bhaktapur şi Patan.

Un oraș din Tibet a fost evacuat

Autoritățile chineze au decis evacuarea unui oraș cu o populație de aproximativ 6.000 de locuitori situat în Tibet, ca urmare a riscului producerii de alunecări de teren după cutremurul devastator ce a lovit Nepalul, relatează Agerpres. Aproximativ 1.000 de locuitori din orașul Zham, ținutul Nyalam, în apropiere de granița cu Nepalul, au fost transportați cu camionul, joi dimineața, în orașul Lhatse, la o distanță de 300 kilometri, menționează Xinhua.

Restul locuitorilor urmează să fie transportați joi după-amiază la Lhatse, unde au fost amplasate 1.000 de corturi, care dispun de apă și electricitate. Orașul Zham a fost izolat de sâmbătă până marți de molozul apărut în urma prăbușirii clădirilor. În regiunea autonomă Tibet și-au pierdut viața 25 de persoane, între care nouă în orașul Zham. Patru persoane sunt date dispărute și 797 au fost rănite, au anunțat de asemenea oficiali locali. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră