BILANȚ DEVASTATOR în Nepal: 3.218 de morți și peste 6.000 de răniți!

27 Apr 2015
BILANȚ DEVASTATOR în Nepal: 3.218 de morți și peste 6.000 de răniți!
Cel mai recent bilanț al cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a zguduit, sâmbătă, Nepalul anunță moartea a 3.218 persoane și rănirea a peste 6.000. 
 
"Bilanțul morților se ridică la 3.218, iar 6.538 de persoane au fost rănite", a declarat Rameshwor Dangal, șef al serviciului pentru situații de urgență din Ministerul de Interne de la Kathmandu.
 
Mai mult, agențiile de presă internaționale scriu că aproximativ 90 de persoane și-au pierdut viața în țări învecinate, ca India și China.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a zguduit sâmbătă Nepalul este cel mai devastator din ultimii 80 de ani. El a fost urmat de numeroase replici și a declanșat mai multe avalanșe în Munții Everest, unde începea sezonul de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise.
 
Bilanțul este posibil să se înrăutățească, iar agențiile umanitare aflate la fața locului se confruntă cu serioase dificultăți în evaluarea distrugerilor și a necesităților, însă acestea par considerabile.

Alpiniști morți pe Everest

Ieri, guvernul din Nepal a anunțat că au fost recuperate corpurile a 22 de persoane care au murit în avalanșa produsă pe Everest în urma cutremurului din Nepal, iar numărul celor dispăruți este de cel puțin 217. Totodată, s-a reușit salvarea a 32 de oameni din zona respectivă, iar 29 sunt îngrijiți în spitalul din localitatea Lukla, situată în apropiere de Everest, conform declarațiilor unui reprezentant al Ministerului Turismului din Kathmandu.

Agenția Reuters informează că în Nepal se găsesc aproximativ 300.000 de turiști străini, dintre care câteva sute pe Everest. Aceștia se pregăteau pentru a urca pe cel mai înalt vârf muntos din lume, luna mai fiind perioada cea mai indicată în acest sens din punct de vedere meteorologic. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră