Snowden, Assange şi Manning au statui la Berlin, în celebra Alexanderplatz

02 Mai 2015
Snowden, Assange şi Manning au statui la Berlin, în celebra Alexanderplatz
Ce ai spune lumii, dacă ai putea? Aceasta este întrebarea pusă de un grup statuar apărut de vineri în celebra piaţă Alexanderplaty.
Se intitulează „Anything to say?” şi, potrivit creatorului său, este inspirată tocmai de cei care cu siguranţă au îndrăznit să spună ceva.
Statuile îi reprezintă pe Edward Snowden, Julian Assange şi Chelsea Manning, cei care au plătit cu libertatea lor îndrăzneala de a fi spus lumii despre cum este spionată de serviciile secrete ale marilor puteri mondiale.
Statuile au fost dezvelite vineri, de 1 Mai, la Berlin, ca un semn de celebrare a libertăţii de expresie şi a curajului de a spune adevărul verde în faţă, scriu Berliner Zeitung şi Deutsche Welle.

Opera de artă cuprinde trei statui în mărime naturală, montate pe trei scaune, instalate în Alexanderplaty, şi un al patrulea scaun, într-o parte, rămas liber, sugerând o platformă liberă pentru exprimare pentru toţi trecătorii care doresc să se adreseze publicului.

Autorul lucrării este artistul italian Davide Dormino.
El a declarat pentru Deutsche Welle că este convins că sunt sute de oameni gata să se ridice şi să spună lumii diverse lucruri. Orice. Să se exprime liber, în orice caz.
Al patrulea scaun este liber pentru oricine doreşte să spună ceva lumii. Următoarea oprire a artistului italian este la Dresda. (I.D)





Alte stiri din Externe

Ultima oră