BEBE de două luni, SFÂȘIAT de câinele familiei. Ambii părinți răniți, încercând să salveze copilul din colții animalului

04 Mai 2015
BEBE de două luni, SFÂȘIAT de câinele familiei. Ambii părinți răniți, încercând să salveze copilul din colții animalului
Tragedie de proporții pentru o familie care avea ca animal de companie un Pitbull. Copilul, în vîrstă de numai două luni, a fost sfâșiat de câine chiar sub ochii mamei. Tatăl ieșise în curte să ude gazonul și a lăsat micuțul în grija mamei pentru câteva minute. Micuțul se afla în pătuțul lui și gângurea în legea lui, când, din senin, câinele familiei, un pitbull, s-a repezit la copil. Mama a încercat să-l împiedice, însă a fost atacată și ea.

Tatăl, auzind țipetele mamei, a fugit într-un suflet în camera copilului.  Din nefericire, animalul deja sfâșiase copilul și o ataca pe femeie. Încercând să o scape, tatăl a fost și el atacat de câinele furios, însă a reușit într-un final să-l imobilizeze, să-l scoată afară și să-l împuște de două ori.
 
Potrivit raportului poliției din Dallas, pentru că acolo s-a petrecut tragedia, gestul tatălui a fost întemeiat, dar un câine de o asemenea ferocitate nu ar fi trebuit lăsat în preajma copiilor sau a persoanelor neajutorate. Astfel, bărbatul este cercetat pentru neglijență. De asemenea, autoritățile din Dallas au propus o petiție cetățenească, privind ajustarea legislației în domeniul animalelor de companie. Mai exact, animalele cu potențial periculos să fie ținute în spații special amenajate.

Există și a doua parte a acestei tragedii, pentru că tragica poveste a ajuns în atenția opiniei publice. Iubitorii de animale se declară împotriva măsurii propuse de autorități și pretind că gestul tatălui de a împușca animalul nu este unul tocmai corect. Mai mult, aceștia au lansat ipoteza că pitbull-ul ar fi fost chiar agresat sau provocat, ca o justificare a comportamentului acestuia.

Voi ce credeți?

Alte stiri din Externe

Ultima oră