O barjă uriașă plutește în derivă în largul Mării Nordului. Personal evacuat de pe mai multe platforme

31 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
O barjă uriașă plutește în derivă în largul Mării Nordului. Personal evacuat de pe mai multe platforme

O imensă barjă plutea în derivă în direcția zăcămintelor petroliere Valhall și Ekofisk din Marea Nordului, exploatate de către companiile BP și ConocoPhillips, care au evacuat aproape 300 de angajați, relatează AFP.

Parâmele barjei, lungă de 110 metri și lată de 30 de metri, au cedat din cauza vremii nefavorabile miercuri seara în apele britanice în direcția Norvegiei. Ea se afla joi dimineața la o distanță mai mică de 26 km de Valhall, potrivit Centrului norvegian de coordonare a operațiunilor de salvare (HRS), citat de agenția NTB.

Un remorcher a fost trimis în zonă în încercarea de a imobiliza barja, dar ea își schimbă constant direcția și, din cauza furtunii, operațiunile sunt periculoase.

BP a evacuat 150 de angajați cu elicopterul spre platformele zăcămintelor vecine Ula și Gyda și 71 sunt în curs de a fi evacuate către platformele Ekofisk, administrat de compania americană ConocoPhillips. La rândul său, ConocoPhillips a evacuat 145 de persoane care lucrau pe instalații potențial amenințate la Ekofisk, potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK.

Producția la Valhall ar urma să fie suspendată în totalitate.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră