Avocaţii poliţiştilor acuzaţi de moartea lui Freddie Gray, nemulţumiţi de „nerăbdarea justiţiei”

02 Mai 2015
Avocaţii poliţiştilor acuzaţi de moartea lui Freddie Gray, nemulţumiţi de „nerăbdarea justiţiei”
Avocatul sindicatului poliției americane care îi apără pe cei șase agenți din Baltimore puși sub acuzare pentru moartea lui Freddie Gray, un tânăr afro-american decedat după reținerea sa, a criticat vehement vineri "nerăbdarea" justiției.

"Niciodată nu am mai văzut o asemenea nerăbdare de a pune sub acuzare", a declarat Michael Davey, un fost polițist devenit avocat al sindicatului Ordinul frăției poliției din Baltimore.

Procurorul din Baltimore a anunţat, vineri, că cei şase poliţişti implicaţi în arestarea care a dus la moartea lui Freddie Gray vor fi puşi inculpaţi pentru omucidere.

O decizie celebrată drept un prim pas către dreptate, pentru că inculparea poliţiştilor este un lucru extrem de rar, mai ales când victima este un tânăr de culoare, comentează RFI.

Sindicatele poliţiei cer numirea unui procuror independent.

Locuitorii din cartierele din vestul oraşului, cele în care au avut loc revolte zilele trecute, au improvizat o mică sărbătoare, când s-a făcut anunţul privind inculparea celor şase poliţişti, dar înaintea mulţumirii, prima reacţie a fost surpriza, pentru că inculparea este atât de rară în cazul acestora. Toţi ştiu însă că nu este decât începutul unui proces judiciar. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră