Noi dezvăluiri în tragedia EgyptAir. Ce s-a întâmplat cu avionul în cele 24 de ore de dinaintea prăbușirii în mare (VIDEO)

02 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Noi dezvăluiri în tragedia EgyptAir. Ce s-a întâmplat cu avionul în cele 24 de ore de dinaintea prăbușirii în mare (VIDEO)

"Aceste noi descoperiri sunt importante pentru anchetatori. Nu putem presupune că știm cu exactitate ce s-a întâmplat la bord, însă nu este în totalitate normal ca un avion să se întoarcă de mai multe ori din drum, după un incident tehnic, fără a găsi nimic în neregulă", a spus Troadec, potrivit Euronews.

Sistemele de avertizare numite ACARS ar fi semnalat o anomalie la bord, la scurt timp după decolarea de pe trei aeroporturi unde avionul a aterizat. Aceste avertizări au fost investigate de fiecare dată de tehnicienii de la sol, care nu au găsit nimic în neregulă, iar avionul a primit aprobarea să decoleze şi să-şi continue zborul.

Troadec a precizat că semnalele ACARS sunt emise în mod automat numai în cazul unei defecţiuni.

Zborul MS804 s-a prăbușit în mare în data de 19 mai, între insulele din sudul Greciei și coasta de nord a Egiptului dintr-un motiv care nu este cunoscut pentru moment. La bordul aeronavei Airbus A320 se aflau 66 de persoane.

Rămăşiţe omeneşti, bagaje şi fragmente de avion au fost recuperate din mare, la aproximativ 290 de kilometri nord de oraşul egiptean de coastă Alexandria.

Ieri, o ambarcaţiune a Forţelor navale franceze a depistat semnale care probabil provin de la una dintre cele două cutii negre ale avionului EgyptAir.

Alte stiri din Externe

Ultima oră