Avion lituanian, DISPĂRUT deasupra Mării Baltice

18 Mai 2015
Avion lituanian, DISPĂRUT deasupra Mării Baltice
Un avion An-2 cu doi piloți la bord a dispărut, sâmbătă, deasupra Mării Baltice, în timp ce se îndrepta din Suedia către Lituania. Potrivit site-ului Delfi.lt, în această dimineață, echipele de salvatori urmau să decidă dacă vor continua căutările aeronavei.
 
La bordul avionului se aflau piloții experimentați Adolfas Mačiulis și Alvydas Selmistraitis. 
 
Viktoras Sisniauskas, directorul companiei Klaipedos Avialinijos care deține aeronava sovietică a declarat că avionul An-2 plecase sâmbătă din orașul Gothenburg și urma să aterizeze în Lituania la ora 17.20. Sisniauskas a precizat că nu au fost înregistrate probleme tehnice înaintea zborului. 
"Avionul era în stare bună de funcționare", a spus Sisniauskas.
 
Potrivit acestuia, cu aproximativ o oră și jumătate înainte, în timpul zborului anterior din Danemarca spre Gothenburg, piloții au declarat că nu există probleme.
 
"Temperatura apei este de 7 grade. O persoană poate supraviețui în apă, la această temperatură, dar depinde de echipemantul cu care este dotat. Din câte știm noi, piloții erau echipați cu veste de salvare și costume din neopren și o barcă de salvare. Este greu de estimat cât de multă vreme pot rezista", a declarat Antanas Brencius, purtătorul de cuvânt al Marinei lituaniene. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră