Avioanele armatei germane nu au putut decola din cauza excesului de bio-diesel

20 Feb 2018
Avioanele armatei germane nu au putut decola din cauza excesului de bio-diesel

Iată că până și tranziția energetică poate să contraatace. De asta s-a convins săptămâna trecută aviația germană.

Pe toată durata săptămânii trecute, avioanele de luptă Tornado ale Luftwaffe nu au primit permisiunea de a se ridica de la sol, după ce măsurătorile experților au arătat că în prepararea kerosenului s-a folosit în exces bio-diesel.“Limita a fost depășită cu puțin.

Nu e ca și cum ar cădea avionul din cer, dar regulamentul prevede că. în cazul în care limita este depășită, combustibilul nu mai poate fi folosit, iar avioanele Tornado vor rămâne la sol.

Din motive de securitate va fi extras tot combustibilul și vor fi curățate rezervoarele”, a confirmat unul dintre reprezentanții bazei aeriene germane din Schleswig Holstein, Kristof Conrath, pentru Schleswiger Nachrichten.

Sursa citată notează că încă nu s-a putut stabili în ce condiții a avut loc o asemenea eroare. Gafa este cu atât mai mare, cu cât pregătirea piloților pe avioanele Tornado este deja în întârziere cu trei luni.

În urma mediatizării acestui caz, armata germană a simțit nevoia să reamintească opiniei publice că pentru intervenția trupelor rapide ale NATO în 2019, nemților le lipsesc nu doar tancuri, ci și veste de protecție, echipamente de iarnă și corturi.

CREDIT FOTO: DPA, shz.de

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră