Avertisment Rusia: Cineva din UE încearcă să se asigure că armistițiul în estul Ucrainei nu este respectat

05 Mai 2015
Avertisment Rusia: Cineva din UE încearcă să se asigure că armistițiul în estul Ucrainei nu este respectat
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat marți că cineva din UE încearcă să se asigure că armistițiul în estul Ucrainei nu este respectat, relatează Reuters. "Judecând după anumite semnale, cineva din UE vrea ca UE să permită guvernului ucrainean să nu aplice acordurile de la Minsk", a declarat oficialul rus, după convorbiri cu ministrul de externe austriac Sebastian Kurz.

El nu a oferit alte detalii, dar a vorbit despre creșterea activității militare a forțelor ucrainene în ultimele săptămâni ca o tentativă de a încălca armistițiul. Kievul și Occidentul acuză Moscova de trimiterea de arme și trupe pentru a-i ajuta pe separatiștii proruși în confruntările în care au fost ucise peste 6.100 de persoane în mai mult de un an.

Separatiștii proruși și guvernul ucrainean au convenit asupra armistițiului la 12 februarie în capitala Belarusului, Minsk, dar nu au reușit să pună capăt tuturor confruntărilor. Lavrov a acuzat UE, în cadrul unei conferințe de presă la Moscova, că închide ochii la atacurile în care au fost uciși civili în zonele controlate de rebeli.

Alte stiri din Externe

Ultima oră