Avalanșă în centrul Turciei. Cel puțin 38 de oameni care se aflau într-o misiune de salvare au murit

05 Feb 2020
Avalanșă în centrul Turciei. Cel puțin 38 de oameni care se aflau într-o misiune de salvare au murit

Cel puţin 38 de persoane au murit miercuri în urma unei avalanşe în care au fost prinşi mai mulţi agenţi de intervenţie care participau la o misiune de salvare, demarată după ce o primă avalanşă s-a soldat cu cinci victime cu o zi înainte în aceeaşi regiune din estul Turciei, informează CNN.

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a prevenit că bilanţul victimelor ar putea să crească. Numărul persoanelor încă blocate sub zăpadă nu este deocamdată cunoscut cu exactitate.

Victimele de miercuri participau la operaţiuni de intervenţie pentru găsirea unor eventuali supravieţuitori ai avalanşei care s-a produs în acelaşi loc cu o zi înainte, când un microbuz a fost acoperit cu zăpadă. Cinci persoane au fost ucise şi opt rănite în timpul acelei prime avalanşe.

După prima avalanşă, zeci de jandarmi, pompieri şi agenţi de intervenţie ai Agenţiei guvernamentale pentru situaţii de catastrofă (AFAD), ajutaţi de localnici din satele învecinate, s-au deplasat la faţa locului pentru a participa la găsirea supravieţuitorilor.

Căutările au fost întrerupte pe durata nopţii ca măsură de precauţie, înainte de a fi reluate miercuri dimineaţă.

Agenţii de intervenţie căutau două persoane care erau date dispărute după avalanşa din ziua precedentă, când o nouă avalanşă s-a produs miercuri, în jurul prânzului.

Cele două avalanşe s-au produs în districtul Bahcesaray, într-o localitate situată în estul extrem al Turciei, unde este greu de ajuns şi unde condiţiile climatice sunt foarte dure în timpul iernii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră