Avalanșe pe Everest în urma cutremurului devastator din Nepal. Cel puțin OPT ALPINIȘTI AU MURIT, alte ZECI sunt blocați în zăpadă

25 Apr 2015
Avalanșe pe Everest în urma cutremurului devastator din Nepal. Cel puțin OPT ALPINIȘTI AU MURIT, alte ZECI sunt blocați în zăpadă
Expedițiile de pe Everest au fost lovite de avalanșe, în urma cutremurului din Nepal. O parte a taberei de bază de pe Everest este acoperită de zăpadă, cel puțin opt oameni au murit și alte câteva zeci sunt răniți, potrivit ministerului nepalez de turism, relatează Reuters și Xinhua.

"Numărul celor decedați ar putea fi mult mai mare, incluzând atât alpiniști străini, cât și șerpași nepalezi', a declarat Gyanendra Shrestha, oficial nepalez din cadrul Ministerului nepalez de turism, adăugând că avalanșa a îngropat o parte a taberei de bază de pe Everest, potrivit Reuters.

Un alpinist, prins de avalanșă în tabăra de bază de pe Everest, a transmis un mesaj text unui jurnalist AFP, în care l-a anunțat că ninge și elicopterele nu pot ajunge în acea zonă, scrie agenția France Presse. "Suntem sub zăpadă, rugați-vă pentru noi", scrie alt alpinist, într-un mesaj text.

Mai multe clădiri din Kathmandu s-au prăbușit în urma unui puternic cutremur de pământ (7,5 pe scara Richter, potrivit U.S. Geological Survey).

Alte stiri din Externe

Ultima oră