Autorităţile suedeze vor să închidă podul ce leagă Copenhaga de Malmo

04 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Autorităţile suedeze vor să închidă podul ce leagă Copenhaga de Malmo

Pentru a întări securitatea pe podul Oresund, guvernul suedez ia în calcul aplicarea legislaţiei privind verificarea pasagerilor care folosesc toate mijloacele de transport public. Un purtător de cuvânt a adăugat însă că închiderea podului rămâne o opţiune serioasă pentru a stăvili fluxul de imigranţi. Un reprezentant al Agenţiei suedeze pentru Imigraţie, Migrationsverket, a declarat că majoritatea refugiaţilor ajung în Suedia prin Danemarca sau cu feribotul din nordul Germaniei.

În ciuda nerezolvării problemei imigranţilor din Europa sau a măcelului aparent fără sfârşit din Siria, ministrul infrastructurii din Suedia, Anna Johanson, a declarat presei locale că speră ca închiderea podului să fie ultima soluţie. "Intenţia şi speranţa noastră este să nu recurgem la această soluţie legală", a declarat ministrul suedez.

Suedia, o ţară cu o populaţie de 9,6 milioane de personane, a fost una dintre cele mai primitoare state când s-a pus problema acordăriii de azil pentru refugiaţii din Siria sau alte ţări ale Orientului Mijlociu. De la începutul anului, Suedia a găzduit 156.000 de refugiaţi, dar Agenţia Migrationsverket a declarat pentru express.co.uk că în ultimele două săptămâni s-a remarcat o scădere a numărului nou-veniţilor. Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Imigraţie, se estimează că peste 750.000 de persoane au ajuns în Europa pe Marea Mediterană, de la începutul acestui an.

Alte stiri din Externe

Ultima oră