Austriecii sunt furioși: Cum să mâncăm piept de pui din România în spitalele noastre?

07 Sep 2015
Austriecii sunt furioși: Cum să mâncăm piept de pui din România în spitalele noastre?
Săptămâna trecută s-a iscat un scandal de amploare în Austria, după ce s-a aflat că mai multe spitale de stat ofereau pacienților mâncare importată din România, Polonia sau China.  

“Mâncarea din spitale provine din România? Piept de pui congelat din România, piept de curcan congelat din Polonia, pește congelat din China - asta se află în meniul spitalelor din Austria”, anunță televiziunea de stat din Austria, ORF.

Dezbaterea a ajuns în Parlamentul Austriei, unde Verzii au criticat în termeni duri inițiativa spitalelor de stat de a cumpăra produse ieftine și congelate de pe piața mondială.

“Calitatea mâncarii în spitalele noastre trebuie să fie de importanță maximă”, susține Daniel Zadra, din partea partidului Die Grunen.

Sindicatul spitalelor se apără și atrage atenția că au o responsabilitate față de plătitorul de taxe și impozite din Austria și trebuie să acționeze în spiritul economiei. “Noi nu avem furnizori, astfel că trebuie să ne aprovizionăm de pe piața mondială”, a declarat Gerald Fleisch.

Verzii solicită sindicatului spitalelor să facă publice toate documentele privind politica de aprovizionare și să mizeze de acum încolo doar pe alimente regionale și durabile.

“Pacienții trebuie să beneficieze de mâncare de calitate și asta presupune produse bio de la producătorii locali. Aceștia nu pot trăi doar din laude și aprecieri, trebuie să își vândă produsele, ca să își asigure existența.

Este absurd ca statul să investească milioane de euro în agricultură, iar spitalele de stat să cumpere produse ieftine de pe piața mondială. Este o degradare. Cum să fie alimentația sănătoasă a pacienților o problemă financiară? Este absurd”, acuză Zadra, care amintește că alimentația reprezintă doar 1% din bugetul spitalelor.

Citiți și:
ARMA SECRETĂ a lui Hitler în cel de-al Doilea Război Mondial! Ce au dezvoltat inginerii naziști în laboratoarele Fuhrerului (VIDEO)


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră