O româncă a rămas fără vila de 4,8 milioane de euro din Austria

05 Mai 2015
O româncă a rămas fără vila de 4,8 milioane de euro din Austria
Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor austrieci şi italieni când au aflat că cea mai luxoasă vilă din regiunea austriacă Baden aparţine unei românce. Presa austriacă scrie că modul în care a dobândit ea vila nu este nici pe departe legal. 

„Mafia italiană a încercat să îşi spele banii, obtinuţi ilegal, prin investiţii masive într-o vilă din Baden. Organizaţia mafiotă Ndrangheta a cumpărat în urmă cu doi ani o proprietate, în mijlocul localităţii Baden, cu 1,1 milioane de euro. O vilă de 300 de metri pătraţi şi grădina adiacentă de 700 de metri pătraţi. Banii au fost alocaţi de şeful clanului Ndrangheta, Claudio L. din Rosarno. În acte, proprietar figurează un om de paie, o româncă domiciliată în Viena. După cumpărare, italienii au mai investit 1,5 milioane de euro, obţinuţi tot din afaceri ilegale. Două ani a fost renovată vila, nefiind niciodată locuită”, notează cotidianul austriac Oesterreich24.

La începutul anului, românca (a cărei identitate este protejată de austrieci) a scos vila la vânzare pentru suma de 4,8 milioane de euro. Nemulţumită de lipsa de interes, ea a scăzut preţul după câteva luni la 4,4 milioane de euro. „Banii nu o să îi încaseze nici ea, nici mafia italiană. În urma unei razii de amploare a autorităţilor italiene, vila a fost confiscată, iar Claudio L. a fost reţinut în Spania”, mai scrie sursa citată. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră