Austria a suspendat legăturile feroviare cu Ungaria!

10 Sep 2015
Austria a suspendat legăturile feroviare cu Ungaria!
Compania națională a căilor ferate austriece (ÖBB) a anunțat joi că suspendă sine die legăturile cu Ungaria, din cauza ”congestiei masive” a rețelei sale feroviare, provocate de afluxul de imigranți care doresc să ajungă în Germania. Acum câteva zile, Ungaria a anunțat că nu va mai închiria autobuze pentru a transporta imigranții până la frontiera cu Austria.

Într-un comunicat dat publicității joi la prânz, ÖBB îndeamnă din aceleași motive benevolii și companiile de transport auto să înceteze să mai transporte călători către gările din rețeaua sa, căci aceasta este congestionată masiv.

Calea cel mai des folosită în ultimele săptămâni de refugiați era Macedonia, Serbia, Ungaria, apoi Austria. Refugiații sunt gata să meargă pe jos zeci de kilometri pentru a ajunge de la Budapesta la Viena.

5000 de imigranți, printre care refugiați care fug de războaiele din Orientul Mijlociu, au sosit în ultimele 24 de ore la frontiera dintre Serbia și Ungaria, un record, potrivit televiziunii de stat sârbe (RTS). Circa 3.300 de imigranți au trecut deja frontiera cu Ungaria.

La rândul său, poliția ungară a anunțat joi că a înregistrat un nou record de sosiri în țară, cu 3.321 de imigranți într-o singură zi, miercuri, majoritatea trecând pe la frontiera sârbă. Precedentul record, înregistrat la 3 septembrie, era de 3.313 sosiri.

Compania feroviară daneză DSB a anunțat, la rândul ei, că a suspendat, la ordinul poliției, toate legăturile cu Germania, după refuzul a sute de imigranți de a coborî din trenuri.

Poliția daneză a oprit miercuri trenurile ce soseau din Germania în cadrul unui demers de a înregistra și controla afluxul de solicitanți de azil și imigranți care doresc să ajungă în Suedia, relatează DPA, AFP și Reuters. Poliția daneză a închis miercuri și autostrada ce face legătura între Danemarca și Germania după ce aproximativ 300 de refugiați, între care copii, au tranzitat teritoriul danez.

Mulți refugiați vin din Germania în Danemarca pentru a ajunge în Suedia, care are una dintre cele mai deschise politici din Europa față de solicitanții de azil. Mulți dintre ei au refuzat să se înregistreze în Danemarca, unde guvernul de centru-dreapta a tăiat ajutoarele sociale pentru refugiați.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră