Atentatul de la metroul din Londra: Poliția a făcut ”o arestare importantă”. Gradul de alertă ”critic”!

16 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Atentatul de la metroul din Londra: Poliția a făcut ”o arestare importantă”. Gradul de alertă ”critic”!

Un bărbat în vârstă de 18 ani a fost reținut de poliția din Kent, după atentatul cu o bombă artizanală comis vineri într-o stație de metrou din Londra. Gradul de alertă se mențină la ”critic”, nivelul maxim, ceea ce semnifică riscul iminent al unui nou atentat. Potrivit ultimului bilanț, anunțat sâmbătă de serviciile medicale, în urma atentatului : 30 de răniți spitalizați. 

''Am făcut o arestare importantă în ancheta noastră în această dimineață'', a anunțat Neil Basu, un responsabil în combaterea terorismului din cadrul poliției britanice, potrivit unui comunicat. Suspectul, un bărbat de 18 ani, a fost arestat sâmbătă dimineață, de poliția din Kent (sud-estul Angliei) ''în zona portuară Dover'' în legătură cu ''fapte teroriste'', a precizat poliția, transmite AFP. 

''Deși suntem mulțumiți de progresele înregistrate, ancheta continuă și nivelul de amenințare rămâne critic'', a explicat Neil Basu.
Suspectul a fost plasat în custodie la o secție de poliție locală înainte de a fi transferat ''spre un post de poliție din sudul Londrei în timp util''.
Atentatul de vineri, al cincilea în Regatul Unit, a avut loc într-o garnitură de metrou, la o oră de vârf, 08.20 (07.20 GMT), în stația Parsons Green, sud-vestul Londrei. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Bilanțul, anunțat sâmbătă dimineață de serviciile medicale, este de 30 de răniți, dintre care unul în stare gravă, care au primit îngrijiri medicale la spital, trei dintre aceștia fiind externați. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră