UPDATE. Autorul atentatului de la Maratonul din Boston, Djokar Tsarnaev, a fost condamnat la moarte

15 Mai 2015
UPDATE. Autorul atentatului de la Maratonul din Boston, Djokar Tsarnaev, a fost condamnat la moarte
Autorul atentatelor din 2013 de la Boston (nord-estul SUA), Djokhar Tsarnaev (21 de ani), a fost condamnat vineri la pedeapsa cu moartea de către un juriu popular.  Djokhar Tsarnaev, un tânăr musulman de 21 de ani de origine cecenă, fusese declarat vinovat pentru atentatul de la Boston din aprilie 2013, cel mai grav în Statele Unite după atentatele din 11 septembrie 2001.

Cei 12 jurați au avut atunci nevoie de 11 ore pentru a da acest verdict. 30 de capete de acuzare au fost reținute împotriva lui Tsarnaev, dintre care 17 pasibile de pedeapsa cu moartea.

Atentatul de la Boston (nord-estul SUA) s-a soldat cu 3 morți și 264 de răniți la 15 aprilie 2013, când două bombe artizanale au explodat în apropierea liniei de sosire a celebrului maraton din acest oraș.

Avocații lui Djokhar Tsarnaev, care nu au prezentat decât patru martori, au recunoscut că el a depus în mulțime una dintre cele două bombe care au explodat la maraton. Dar l-au descris ca fiind un adolescent sub influența fratelui său mai mare radicalizat, Tamerlan Tsarnaev, 26 de ani, ucis trei zile mai târziu după atentat într-o confruntare armată cu poliția.

 
UPDATE. Cum justifică secretarul american al Justiţiei condamnarea la moarte a lui Tsarnaev

Condamnarea la moarte este ''o pedeapsă adecvată'' pentru Djokhar Tsarnaev, autorul atentatelor din 2013 de la, a declarat vineri ministrul american al Justiției, Loretta Lynch, scrie i24news.tv.

''Știm foarte bine că nici un verdict nu-i va alina pe cei care au pierdut persoane dragi și nu-i va vindeca nici trupește și nici sufletește pe cei care au fost răniți pe viață din cauza acestor acte lașe. Dar pedeapsa supremă este o pedeapsă adecvată pentru această crimă odioasă'', a declarat Lynch într-un comunicat difuzat la scurt timp după verdictul dat de un juriu popular în cazul lui Tsarnaev.

Djokhar Tsarnaev a fost condamnat vineri după 14 ore de deliberări.



Trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil de 8 ani, și alte 264 au fost rănite când două bombe artizanale au explodat aproape simultan în mulțime în apropiere de linia de sosire la maratonul din Boston pe 15 aprilie 2013. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră