INCREDIBIL. Prin câte țări s-a deplasat atentatorul de la Târgul de Crăciun din Berlin după atac

28 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
INCREDIBIL. Prin câte țări s-a deplasat atentatorul de la Târgul de Crăciun din Berlin după atac


Potrivit lci.fr, tunisianul Anis Amri ar fi ajuns la Lyon, în Franța, din Olanda. Acum, polițiștii antitero francezi, germani și italieni au certitudinea că teroristul tunisian de 24 de ani s-a deplasat între autogara din Nimegue, estul Olandei, și gara feroviară din Lyon-Part-Dieu, cu o escală rapidă în Dusseldorf, Germania.

 

De acolo a luat o a doua mașină și s-a deplasat la Lyon-Part-Dieu.

Amri a străbătut traseul timp de 15 ore la bordul unui autocar al companiei Flixbus. Identitatea nu i-ar fi fost controlată niciodată de-a lungul traseului, iar rucsacul nu i-a fost nici el controlat. Atacatorul avea un pistol asupra sa.

Odată ajuns la Lyon, a pornit spre Chambery, apoi Milano, de data asta cu trenul. Dar a trecut și prin Torino, după cum a dezvăluit poliția italiană la 28 decembrie.

 

 

Rămâne însă o necunoscută prima parte a fugii, între Berlin și Amsterdam.

Anchetatori au descoperit un card SIM din Olanda în rucsacul atacatorului, potrivit ziarului italian La Repubblica.

Cartela de telefon mobil provine dintr-un lot distribuit către la magazine din orașele olandeze Zwolle, Breda și Nijmegen între 20 și 22 decembrie, dar nu se știe cum anume a intrat Amri în posesia ei.

Amri este suspectat că a condus un camion care a intrat într-un târg de Crăciun în vestul Berlinului la 19 decembrie, omorând 12 oameni și rănind câteva zeci.

Suspectul a fost împușcat de către un ofițer de poliție italian după ce a scos o armă și a tras în cursul unei verificări de rutină la Sesto San Giovanni, la nord de Milano, după ce venise din Franța. Trupul suspectului se află încă la Milano, unde urmează să fie efectuată autopsia.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră