Mărturii din Infernul numit Bataclan. Membrii trupei care concerta la Paris vorbesc pentru prima oară de la atentate

22 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Mărturii din Infernul numit Bataclan. Membrii trupei care concerta la Paris vorbesc pentru prima oară de la atentate


De la teribilele atentate de la Paris şi Saint-Denis, grupul Eagles of Death Metal a fost extrem de discret. La o săptămână de la dramă, unul dintre membri a decis să vorbeasca.
Interviul va fi dat publicităţii săptămâna viitoare, dar Vice a postat o primă înregistrare video, de circa un minut, în care poate fi văzut Jesse Hughes, cântăreţ şi chitarist, vizibil foarte emoţionat.
Concertul începuse de mai bine de o oră, când trei terorişti au început să tragă asupra mulţimii.În mai multe înregistrări video ale spectatorilor se poate vedea cum trupa, stupefiată, părăseşte scena în grabă, în timp ce se trage fără încetare.
Urmarea este povestită de Hughes. “Mai multe personae s-au ascuns în cabina noastră. Teroriştii au intrat şi acolo şi i-au ucis pe toţi, cu excepţia unuia, ascuns sub vesta mea din piele”, explică el.
„Oamenii se prefăceau morți și erau extrem de speriați”, a adăugat el.
Cu ochii în lacrimi, vocalistul a povestit că unul dintre motivele importante pentru care au existat atât de multe victime la Bataclan a fost că mulți oameni nu au vrut să își abandoneze prietenii.
Membrii formației au reușit să fugă de pe scenă atunci când teroriștii au deschis focul, scăpând nevătămați, şi nu s-au refugiat în cabina lor.
Printre cele 89 de victime de la Bataclan se află şi membri ai casei lor de discuri, un manager şi trei angajaţi.
Trupa a revenit în SUA şi şi-a anulat toate concertele. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră