Atacul de la Barcelona: Băieţelul de 7 ani dat dispărut, identificat printre cei ucişi

20 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Atacul de la Barcelona: Băieţelul de 7 ani dat dispărut, identificat printre cei ucişi

Băieţelul de 7 ani, dat dispărut după atacul de joi de la Barcelona, se numără printre cele 13 persoane ucise în atentat, ​​au declarat duminică serviciile de urgență din regiunea nord-estică a Spaniei, conform Reuters.

Julian Cadman, cu dublă cetăţenie britanică şi australiană, a fost separat de mama sa,  rănită în atac şi dusă la spital în stare gravă. Autoritățile din Australia și Marea Britanie au semnalat  joi dispariţia copilului. 

"În timp ce se bucura de priveliştile Barcelonei împreună cu mama sa, Julian a fost luat de lângă noi", a transmis familia băieţelului într-o declarație distribuită de Ministerul britanic de Externe.

"A fost atât de energic, amuzant și zvăpăiat, făcându-ne întotdeauna să zâmbim. Suntem atât de binecuvântați că l-am avut în viața noastră și ne vom aminti de zâmbetul său și va rămâne mereuîn inimile noastre", se mai arată în declaraţia familiei.

Moartea copilului a fost confirmată şi de guvernul australian. “Cu tristeţe profundă confirmăm că Julian Cadman, un băieţel australian de 7 ani, se numără printre cei ucişi în atacul terorist de la Barcelona,” a afirmat ministrul australian de Externe, Julie Bishop, într-o declaraţie, citată de people.com.

Conform The Telegraph, mama băieţelului e în comă, suferind răni grave. 

Camionul, care a intrat în mulţimea de pe bulevardul La Rambla din Barcelona joi după-amiază, a ucis 13 persoane. O femeie spaniolă a fost ucisă câteva ore mai târziu, într-un alt atac care a avut loc în stațiunea litorală Cambrils. Ca și băieţelul de 7 ani, un copil de trei ani s-a numărat printre cei ucişi în atacul de la Barcelona.

Alte stiri din Externe

Ultima oră