Atac armat la un hotel din celebra stațiune Hurghada din Egipt

08 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Atac armat la un hotel din celebra stațiune Hurghada din Egipt

Trei turiști, doi austrieci și un suedez, au fost răniți vineri în Egipt într-un atac cu cuțitul contra unui hotel din stațiunea turistică Hurghada, la Marea Roșie, a informat poliția, potrivit AFP.

Cei trei turiști "au suferit răni ușoare cu arma albă, dar starea lor este stabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Khaled Megahed.

Este vorba despre trei bărbați înarmați care au luat cu asalt un hotel, rănind cel puțin trei turiști străini, potrivit AFP, citată de Le Nouvel Observateur.

Atacatorii au venit pe mare și au luat cu asalt hotelul ”Bella Vista”, de trei stele. Potrivit postului egiptean de televiziune, forțele de ordine egiptene au reacționat rapid la acest atac, ucigând un terorist.

Hurghada este o stațiune cu 250.000 de locuitori, fiind unul dintre cele mai apreciate puncte de atracție turistică de pe litoralul Mării Roșii, frecventată de numeroși turiști germani și ruși, dar și din România.

Acesta este cel de-al doilea atac terorist în ultimele două zile care vizează turiștii din Egipt, după ce joi a fost atacat un autocar la Cairo.
Organizația Statul Islamic a revendicat acest din urmă atac, care a avut loc în apropierea piramidelor de la Gizeh, și care oficial nu s-a soldat cu victime.

UPDATE

Toți atacatorii au fost împușcați mortal, iar unul dintre ei avea o vestă explozivă, care a fost dezamorsată, după cum a declarat un oficial egiptean. 

Turiștii străini răniți sunt doi austrieci și un suedez, care au fost transportați la spitale locale.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră