Atac cu cuţitul în sediul Poliției pariziene. Cel puţin patru oameni ai legii au murit

03 Oct 2019
Atac cu cuţitul în sediul Poliției pariziene. Cel puţin patru oameni ai legii au murit

Cel puţin patru poliţişti au fost ucişi în urma unui atac cu cuţitul în sediul Poliției pariziene, care a şocat din nou Franţa. Agresorul a fost la rândul său împuşcat mortal de unul dintre angajaţii instituţiei, relatează BFM TV.

Loic Travers, liderul sindicatului polițiștilor de la Paris, a declarat că atacatorul era un fost angajat al Poliției, iar motivul atacului este încă necunoscut.

„A lucrat cu noi peste 20 de ani”, a spus Travers despre atacator.

Autoritățile au izolat perimetrul, care include și stația de metrou Cité. Aceasta a fost închisă, din rațiuni de securitate.

Atacul vine la o zi după ce poliția a intrat în grevă în toată Franța pentru înm contextul creșterii violenței față de poliţişti.

Primul ministru francez Edouard Philippe și ministrul de Interne Christophe Castaner se află la fața locului. La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a anunţat prezenţa la faţa locului.

Primarul din Paris, Anne Hidalgo, a confirmat pe Twitter că „mai multe persoane” au fost ucise în atacul care a avut loc în apropierea obiectivelor turistice importante, inclusiv a catedralei Notre-Dame.

Alte stiri din Externe

Ultima oră