Atac armat la Liège. Poliţişti înjunghiaţi şi împuşcaţi mortal, panică în oraş

29 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Atac armat la Liège. Poliţişti înjunghiaţi şi împuşcaţi mortal, panică în oraş Galerie foto (2)

Panică în Belgia, la Liège, unde un atacator a înjunghiat cu un cuţit doi polişti, apoi a reuşit să le ia armele şi i-a împuşcat, pentru ca ulterior să atace şi alte persoane.

Autorităţile belgiene au anunţat ulterior că este vorba despre două poliţiste care şi-au pierdut viaţa.

Atacatorul a părăsit locul faptei, îndreptându-se spre o persoană care se afla în maşina sa, un tânăr de 22 de ani, pe care l-a atacat şi ucis. În timp ce se pregătea pentru următorul atac, autorul a strigat "Allah Akkbar!" (Allah e mare!). Ulterior a pătruns în incinta unui liceu, unde a luat ostatică o angajată, moment în care au intervenit un echipaj de poliţie. Atacatorul a deschis focul şi în direcţia acestora, rănindu-i pe câţiva la picioare. În cele din urmă, atacatorul a fost împuşcat mortal, scrie 7sur7.be.

Atacul este considerat un act terorist şi anchetat ca atare.

Luni, persoana care a atacat în oraş obţinuse o permisiune de ieşire din închisoare pentru câteva ore. Era încarcerat la închisoarea din Lantin, pentru trafic de stupefiante. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, Benjamin Herman, s-ar fi radicalizat în timpul detenţiei.

Poliţia a pus la dispoziţia publicului numărul verde 0800-94000.

Regele Philippe, premierul Charles Michel, ministrul de Interne Jan Jambon şi ministrul Justiţiei, Koen Geens, se vor deplasa la Liege.

Imagini postate pe social media au arătat oameni fugind speriaţi pe bulevardul Avroy din centrul Liege-ului, în sunet de împuşcături şi sirene.

Liege a fost scena unui fapt similar în 2012, când un trăgător a ucis patru persoane şi a rănit peste 100, înainte de a se sinucide.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră