ATAC ARMAT în Texas, la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed. ISIS a revendicat ATENTATUL (VIDEO)

04 Mai 2015
ATAC ARMAT în Texas, la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed. ISIS a revendicat ATENTATUL (VIDEO)
UPDATE 11:10 - Atacul armat din Garland a fost revendicat de un individ ce pretinde că face parte din organizația jihadistă Statul Islamic, anunță publicația Paris Match. Un individ ce s-a prezentat sub numele de 'Abu Hussain AlBritani' susține că 'doi dintre frații noștri au deschis focul împotriva expoziției cu profetul Mahomed în Texas'.

'Abu Hussain AlBritani' ar fi potrivit SITE — organizația specializată în supravegherea site-urilor jihadiste — numele jihadistului britanic Junaid Hussain, membru al Statului Islamic.

Potrivit SITE, o persoană a revendicat atacul într-o serie de tweet-uri în data de 3 mai. Într-o postare anterioară a ceea ce părea să fie un mesaj de revendicare, atacatorii s-au autointitulat drept 'mujahedini'.
................................................

Incident armat, noaptea trecută, în orașul Garland, Dallas. Doi bărbați au deschis focul asupra Culwell Centre Curtis care găzduia un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed. Atacatorii au fost uciși de poliție, relatează CNN
 
Suspecții au coborât dintr-o maşină şi au început să tragă chiar în momentul în care expoziția se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland, o suburbie a Dallasului.
 
Identitatea atacatorilor nu a fost făcută publică.
 
Potrivit CNN, la eveniment participau aproximativ 40 de persoane.
 
Asociația American Freedom Defense Initiative, organizatoarea evenimentului, îl invitase să participe și pe liderul populist olandez Geert Wilders.
 
"Tiruri la Garland, la concursul de caricaturi cu Mahomed dedicat libertății de expresie. Tocmai am părăsit clădirea garlandshooting-ului", a comentat Wilders pe Twitter. (V.M.)
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră