Armata siriana anunţă că vrea să cucerească"capitala Statului Islamic"

27 Mar 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Armata siriana anunţă că vrea să cucerească

După ce a reuşit în această dimineaţă sa elibereze Palmira, armata siriana şi-a anunţat intenţia de a declanşa mai multe operatiuni pentru a elibera orasele Deir si Raqqa.

„Palmira va fi baza de unde se vor extinde operațiunile militare împotriva grupării teroriste Daech (acronim arab al SI) pe mai multe axe, în special Deir Ezzor (est) și Raqa (nord)”, a anunțat comandamentul sirian, într-un comunicat difuzat de agenția oficială Sana,scrie agerpres.ro.


Obiectivul este de a "strânge lațul în jurul acestor teroriști, de a întrupe liniile lor de aprovizionare și de a recupera teritoriile aflat sub controlul lor pentru a pune capăt existenţei acestora in Siria.”

În ecuaţia negocierilor din Siria dintre regimul de la Damasc şi opoziţie sunt extrem de importante aceste teritorii aflate sub controlul teroristilor islamişti deoarece regimul Assad îşi măreşte forţa prin extinderea teritoriului aflat sub controlul său.

Pe de altă parte va fi şi o bătălie de imagine în ceea ce priveşte Raqqa,oraş pe care islamiştii îl consideră capitala aşa-zisului Califat . Dacă Assad va cuceri Raqqa va fi un argument important pentru Assad în negocierile cu opoziţia dar şi în faţa puterilor occidentale dar si o mare victorie de imagine.

Alte stiri din Externe

Ultima oră