Armata rusă a făcut repetiţie nocturnă pentru parada din 9 mai

01 Mai 2015
Armata rusă a făcut repetiţie nocturnă pentru parada din  9 mai
Armata rusă a făcut prima repetiţie nocturnă pentru parada de 9 mai. 15.000 de militari şi peste 200 de unităţi de luptă au defilat prin faţa miilor de moscoviţi care au stat joi seară până târziu în Piaţa Roşie, să vadă surprizele pe care le pregăteşte Rusia, relatează corespondentul TVR la Moscova.

Trupe de infanterie din Rusia, Armenia, Belarus, Kazastan, K]rg]stan şi Tadjikistan şi-au făcut apariţia în Piaţa Roşie în pas de defilare, în cadrul primei repetiţii cu public. După cum remarcă presa de la Moscova, doar câteva state prietene Rusiei în afara celor din CSI cum ar fi India, China, Mongolia şi Serbia şi-au trimis militari să-şi reprezinte ţara la parada de 9 mai.
Pentru prima dată publicul a avut ocazia să vadă traversând Piaţa Roşie celebrul tanc Armata - maşină de luptă a Rusiei de ultimă generaţie. Spre deosebire de alte tipuri, cei care manevrează tancul Armata sunt ascunşi într-o capsulă blindată specială, o caracteristică structurală nouă, care rezolvă în mare măsură securitatea echipajului. Pentru a păstra surpriza până la capăt, turela a fost acoperită şi joi seară cu o husă, tancul urmând să apară cu toate accesoriile din dotare doar în dimineaţa zilei de 9 mai.

În afară de tancul Armata, Rusia a mai scos pe piaţă şi alte noutăţi în materie de tehnică militară de luptă. Prezentarea lor este făcută într-un context internaţional destul de delicat, în care Rusia este acuzată de agresiune militară împotriva Ucrainei. Kremlinul transmite un semnal şi arată că are capacităţi de luptă moderne, pe care le poate folosi în caz de nevoie. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră