Ar trebui să ne dea de gândit? Vladimir Putin, după întâlnirea cu Viktor Orban: Ungaria, partener de încredere, stabil

05 Feb 2020 | scris de Cristi Semeghin
Ar trebui să ne dea de gândit? Vladimir Putin, după întâlnirea cu Viktor Orban: Ungaria, partener de încredere, stabil

Vladimir Putin a definit Ungaria  drept un "partener de încredere şi stabil", în cursul unei conferinţe de presă organizate alături de premierul ungar, Viktor Orban. 

"Ungaria este un partener de încredere, stabil şi viabil. Este în interesul ambelor ţări să coopereze. Vom găsi o modalitate de a construi reţele de alimentare cu gaz. Aş vrea să depolitizez temele care sunt pur economice", a spus Vladimir Putin, conform media de stiri externe.

Viktor Orban şi Vladimir Putin au evidenţiat necesitatea intensificării eforturilor antiteroriste. "Am stabilit să unificăm eforturile antiteroriste", a subliniat Vladimir Putin, exprimând speranţa că soluţionarea crizelor din Orientul Mijlociu va diminua presiunile migratorii asupra Europei.

În contrapartidă, Viktor Orban a criticat politicile antiruse ale statelor vest-europene. "Din păcate, în partea de vest a continentului nostru asistăm la un mod politic antirus", a precizat Viktor Orban, citat de revista germană Bild.

Între timp, la București, stabilitatea lipsește, la fel ca și unitatea în ceea ce privește politica externă și a prestigiului statului în care, fără să fie voia noastră, ne-am născut și ne place să trăim.

Ne dăm în gât la Bruxelles, suferind în continuare de sindromul Înaltei Porți,  visăm să construim cel mai drept și anticorupt stat in lume, dar, pentru că deocamdată așa ceva nu există suntem destul de naivi să credem că el va fi opera noastră. Majoritatea politicienilor se gândesc la viitor, dar al parvenirii lor. Ne bucurăm când primim sancțiuni, ne bucurăm când se vorbește în termeni critici despre ceea ce se petrece în România, Interese individuale sau de grup ne guvernează, am uitat total de interesul național, cel care ar trebui să ne stârnească din dezbinarea noastră.

România pare să fie singurul stat din regiune care nu are nici măcar relații amicale cu Rusia, în timp ce Ungaria și Bulgaria, și ele țări membre ale UE, nu se proptesc în demagogii care vorbesc despre comunismul ipotetic al unui vecin care, vrând-nevrând a avut, de la Imperiul Țarist, la cel sovietic, interese strategice în zonă.

 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră