Anunț incredibil al autorităților din Zimbabwe despre dentistul american care l-a ucis pe leul Cecil

12 Oct 2015
Anunț incredibil al autorităților din Zimbabwe despre dentistul american care l-a ucis pe leul Cecil
Autoritățile din Zimbabwe au anunțat că renunță să îl judece pe dentistul și vânătorul american care l-a ucis în luna iulie pe emblematicul leu Cecil, fiindcă "actele sale erau în regulă", iar el nu știa că ar comite o infracțiune.

"S-a dovedit că (dentistul Walter) Palmer a venit în Zimbabwe cu toate actele în regulă", a declarat presei, la Harare, ministrul Mediului, doamna Oppah Muchinguri, citată de AFP. Ea a adăugat că Palmer este în continuare binevenit în Zimbabwe, "dar nu la vânătoare". În realitate, a explicat ministrul, proprietarul terenului pe care a avut loc vânătoarea nu avea dreptul să propună uciderea unui leu pe pământul său fiindcă nu i se atribuise nicio cotă.

Walter Palmer, care a mers însoțit de ghid, nu știa pe ce teren se află când a tras cu arcul în Cecil. El plătise în mod legal 55.000 de dolari pentru permisul de vânătoare și safari. "Cum l-am putea judeca? Problema este de acum internă. Ne vom revizui politica de împărțire a cotelor", a spus Oppah Muchinguri.

Prin urmare, organizatorul safariului, vânătorul profesionist din Zimbabwe Theo Bronkhorst, riscă acum să se afle în prima linie a dosarului. El urmează să se prezinte din nou la tribunal, la data de 15 octombrie, după ce procesul a fost amânat la sfârșitul lunii septembrie.

Moartea leului Cecil, masculul dominant din parc, ușor de recunoscut după coama lui neagră, a provocat indignare în rândul organizațiilor pentru apărarea drepturilor animalelor. Leul, în vârstă de 13 ani, avea de altfel un colier GPS, fiind monitorizat în cadrul unui program de studii științifice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră