Anunț important pentru europenii din Marea Britanie

22 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Anunț important pentru europenii din Marea Britanie

Guvernul Marii Britanii a anunţat că intenţionează să instituie o procedură simplă pentru ca europenii aflaţi pe teritoriul său să obţină un permis de sejur (şedere) permanent, după Brexit, scrie atlantico.fr.

Cetăţenii europeni prezenţi în Regatul Unit vor putea să înceapă să se înregistreze din toamnă pentru a obţine un titlu de şedere permanent după Brexit, a anunţat joi Guvernul, angajându-se să facă această procedură ”cât mai simplă posibil”.

Ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, a susţinut în faţa Camerei Lorzilor că procedura administrativă va fi cât mai simplă posibil.

Cetăţenii europeni vor avea posibilitatea de a depune solicitarea de titlu de şedere online sau prin intermediul unei aplicaţii pe telefonul mobil.

Pentru a obţine un răspuns favorabil, rezidenţii vor trebui să îşi justifice identitatea, că nu au comis nicio infracţiune gravă şi că sunt în măsură să dovedească faptul că locuiesc în Regatul Unit. În prezent, circa 4 milioane de cetăţeni europeni trăiesc în Marea Britanie.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră