Angelina Jolie a pus gând rău grupării Statul Islamic

10 Sep 2015
Angelina Jolie a pus gând rău grupării Statul Islamic
Actriţa Angelina Jolie avertizează că Statul Islamic foloseşte violul ca armă de război la un nivel nemaiîntâlnit până acum şi a cerut acţiuni ample împotria celor responsabili, scrie trust.org.
Jolie, trimisul special al Comisariatului ONU pentru Refugiaţi (UNCHR) şi activist împotriva folosirii violenţei sexuale în zonele de conflict, a spus că Statul Islamic a ridicat violul la nivel de politică şi a cerut  "un răspuns foarte puternic".

Mii de femei şi fete a fost răpite, violate şi vândute ca sclave sexuale de Statul Islamic de când acest grup a instaurat Califatul în mai multe zone din Siria şi Irak, conform ONU şi militanţilor pentru drepturile omului. 

"Cel mai agresiv grup terorist din lume foloseşte violul ca vîrf de lance al terorii şi distrugerii familiilor şi comunităţilor", a spus starul de la Holywood, marţi, unui comitet parlamentar britanic. 

În 2010, Angelina Jolie  a făcut echipă cu fostul ministru de Externe britanic, William Hague, şi a lansat o iniţiativă de prevenire a violenţei sexuale în zonele de conflict, după ce a fost în astfel de zone şi a vorbit cu mai multe victime ale violului.

Ca parte a acestei campanii împotriva infracţiunilor sexuale din zonele de război, Jolie şi Hague au lansat în 2013 o declaraţie în care au promis că îi va convinge pe cei responsabili să facă dreptate şi să ofere protecţie victimelor. Declaraţia a fost semnată de peste 150 de ţări.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră