Psihanalist german: Angela Merkel ar fi în pragul depresiei

29 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Psihanalist german: Angela Merkel ar fi în pragul depresiei

 

De altfel, nu mai puţin de 40% dintre germani vor ca şefa Guvernului federal să demisioneze din cauza politicii sale privind refugiaţii, care a permis ca 1,1 milioane de solicitanţi de azil să ajungă în ţară în 2015, relatează Reuters, citând rezultatele unui sondaj Insa pentru revista Focus.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei urmează să dezbată pe marginea situaţiei femeilor din Germania, date fiind agresiunile sexuale la scară largă din noaptea de Anul Nou, scrie ndf.fr.
În acest timp, ediţia germană a Huffington Post publică opinia unui celebru psihanalist german, Hans-Joachim Maaz, potrivit căruia Angela Merkel ar suferi de un exces de narcisism şi pare a se afla în pragul unei depresii nervoase.
Pentru a-şi întări afirmaţiile, el vorbeşte despre încăpăţânarea acesteia într-o politică total iraţională referitoare la imigranţi şi despre o pierdere a oricărui contact cu realitatea.
În opinia lui Maaz, Angela Merkel ia decizii emoţionale, care îi permit să se simtă aprobată de un mare număr de oameni, mai degrabă decât să ia decizii raţionale.
El dă exemplu o astfel de decizie dictată de emoţie şi de nevoia excesivă de apreciere, cea a opririi centralelor nucleare germane după catastrofa de la Fukushima.
Psihanalistul afirmă că este sigur de iminenţa unei prăbuşiri psihologice sau psihosomatice a cancelarului german şi se declară îngrijorat de consecinţele stării sănătăţii mintale a Angelei Merkel asupra securităţii ţării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră