Anchetă oficială în cazul lui Francois Fillon

26 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Anchetă oficială în cazul lui Francois Fillon

Un procuror a cerut unui judecător de instrucție să deschidă o anchetă oficială împotriva lui Francois Fillon, candidat la alegerile prezidențiale din Franța, transmite Reuters, citând informații apărute vineri în presa locală.

Primele știri despre decizia procurorului financiar au fost difuzate de televiziunea M6, apoi confirmate de ziarul Le Parisien, precizează Reuters.

Desemnarea unui magistrat care să investigheze acuzațiile în dosarul cunoscut ca "Penelopegate" constituie un pas înainte față de ancheta preliminară a poliției. Judecătorul de instrucție poate să ceară inclusiv ascultarea telefoanelor sau arestul la domiciliu. El are ca opțiuni închiderea cazului, deschiderea unei anchete oficiale sau trimiterea în judecată a suspecților.

Candidatul de dreapta Francois Fillon a pierdut teren în sondajele de opinie, după acuzațiile că și-ar fi angajat soția pe un post în care aceasta nu ar fi prestat efectiv niciun fel de activitate.

Site-ul la-croix.com scrie că trei magistraţi au fost desemnaţi pentru a ancheta suspiciunile privind angajările fictive care vizează familia lui Francois Fillon. Cu numai opt săptămâni înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, din 23 aprilie, acest fapt nu poate decât să fragilizeze poziţia candidatului dreptei, comentează sursa citată.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră