Ameninţarea teroristă în Europa este la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani

22 Oct 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Ameninţarea teroristă în Europa este la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani

În opinia şefului serviciului de informaţii interne britanic MI5, Andrew Parker, creşterea actuală a ameninţării teroriste la nivelul Europei şi mai ales în Marea Britanie este cea mai gravă constatată în cei 34 de ani ai carierei sale. Serviciile speciale studiază dosarele a mii de presupuşi teorişti şi încearcă, ba chiar şi reuşesc de multe ori, să prevină numeroase atacuri.

Andrew Parker spune că Europa face faţă unei creşteri a ameninţării teroriste fără precedent şi trebuie să se pregătească pentru noi atacuri, scrie presa străină, care preia o declaraţie a acestuia pentru Associated Press.

De la începutul anului, în Marea Britanie au fost comise cinci atentate: patru la Londra și unul la Manchester.

"Între conceperea și comiterea unei acțiuni, pot trece numai câteva zile. Acest ritm și modul în care extremiștii utilizează internetul fac amenințările mai greu de detectat și ne lasă o fereastră mai mică de tir pentru a acționa", a declarat Andrew Parker.

"Scara la care operăm este mai mare ca niciodată. În prezentăm, desfășurăm peste 500 de operațiuni de supraveghere privind circa 3.000 de indivizi cunoscuți pentru a fi implicați într-un fel sau altul în activități teroriste", a spus el. "Pe lângă cei pe care îi supraveghem în prezent, riscul poate veni, de asemenea, de la persoanele revenite din Irak și Siria și sunt peste 20.000 de persoane cercetate amănunțit în anchetele noastre teroriste din trecut, Vor fi și extremiști violenți pe care încă nu-i cunoaștem", a adăugat directorul MI5.

Alte stiri din Externe

Ultima oră