Amenințare teroristă în Canada. Poliția a împușcat un simpatizant ISIS care urma să detoneze o bombă într-un loc aglomerat

11 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Amenințare teroristă în Canada. Poliția a împușcat un simpatizant ISIS care urma să detoneze o bombă într-un loc aglomerat

Potrivit Reuters, care citează CTV News și CBC News, suspectul a fost împușcat în cadrul unei operațiuni ce s-a desfășurat într-un mic oraș din Ontario, la Strathroy.

Surse din serviciile secrete canadiene au declarat pentru Reuters că suspectul se numeşte Aaron Driver şi că acesta a mai fost arestat anul trecut pentru că a susţinut deschis gruparea teroristă ISIS pe reţelele de socializare.

Driver nu a fost pus atunci sub acuzare pentru nicio infracţiune, dar în februarie a fost vizat de un ordin judecătoresc ce îi restricţiona dreptul de circulaţie şi îi interzicea să intre pe internet sau să aibă vreun contact cu grupări de tipul Stat Islamic.

Inițial, poliția canadiană anunțase că a reușit să dejoace un atentat terorist, arestând un suspect. Potrivit canalului CTV News, care citează un document confidențial, individul ar fi intenționat să detoneze în 10 august un dispozitiv exploziv într-un loc aglomerat.

Moartea lui Driver nu a fost confirmată de autorități, iar avocatul acestuia nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţiile.

Publicația London Free Press, care citează membri ai familiei, scrie că Driver a fost împușcat de poliție după ce a detonat un dispozitiv exploziv. Nici această informație nu a fost însă confirmată.

Ministrul canadian pentru securitatea publică şi protecţia civilă, Ralf Goodale, l-a informat pe premierul Justin Trudeau în legătură cu această situaţie, "confirmându-i că securitatea populaţiei a fost protejată în mod adecvat şi că ea rămâne astfel".

Alte stiri din Externe

Ultima oră