Amendă-record pentru un bogătaş german. Cum a încercat să fure ficat de viţel

20 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Amendă-record pentru un bogătaş german. Cum a încercat să fure ficat de viţel

O instanță din München a amendat un bărbat în vârstă de 58 de ani cu 208.000 de euro, pentru  că a reîmpachetat ficat de vițel în ambalajul unor fructe la reducere. Instanța a susţinut că amenda este justificată deoarece bărbatul câştiga zeci de mii de euro pe lună, relatează Deutsche Welle.

Bărbatul a fost amendat pentru furt de la un supermarket din München, conform Curţii Districtuale. Poliția l-a arestat pe bărbat în decembrie, după ce a fost prins luând ficat de vițel pe care l-a reambalat ca fructe la reducere. El a folosit linia de auto-checkout pentru a achiziționa carnea la o fracțiune din costul său, estimată între 13 și 47 de euro. Era pentru a patra oară într-o lună în care el lua ficatul și îl reambala ca fructe, conform instanţei.

Bărbatul a fost reținut  în decembrie, după ce nu a demonstrat că are o adresă permanentă în Germania. La proces, el a mărturisit totul, dar nu şi-a putut motiva gestul. Instanța l-a amendat cu 208.000 €, luând în considerare venitul său lunar exorbitant și infracțiunile anterioare. 

Bărbatul, căruia nu i-a fost  dezvăluită identitatea, a primit o pedeapsă cu suspendare de 2 ani în 2013 pentru ascunderea conturilor bancare din străinătate și a fost amendat cu 440.000 €. El a primit o sentință de 21 de luni după ce a dat o adresă străină falsă într-un caz de evaziune fiscală în 2015. A fost eliberat în 2017, cu doar câteva luni înainte de a fi prins furând ficatul de vițel din magazinul München-Haidhausen, în decembrie 2017.

Ficatul de cal este frecvent întâlnit în meniurile din München.

Alte stiri din Externe

Ultima oră