Aliaţii NATO se reunesc în regim de urgenţă la solicitarea Turciei

27 Iul 2015
Aliaţii NATO se reunesc în regim de urgenţă la solicitarea Turciei
Secretarul General al NATO, Jens Stolnenberg, a anunțat că ambasadorii celor 28 de state membre ale Consiliului Nord Atlantantic se vor reuni, marţi, la solicitarea Turciei.

Această cerere vine în contextul în care Turcia este implicată în conflicte cu gruparea jihadistă Statul Islamic, dar și cu rebelii kurzi. Ultimul atac al aviaţiei militare turce a avut loc duminică seara, cand a bombardat din nou obiectivele Partidului Muncitorilor din Kurdistan din localitatea HaKurk, în nordul Irakului.

Solicitarea Turciei a fost făcută pe baza articolului 4 din Tratatul Alianței Nord-Atlantice, care permite unui membru al organizației să ceară consultări atunci când consideră că integritatea teritorială, independența politică sau securitatea este amenințată.

"Turcia a solicitat întâlnirea, având în vedere gravitatea situației, după atacurile teroriste odioase în ultimele zile, și, astfel, să informeze aliați cu privire la măsurile pe care le ia. Aliații NATO urmăresc îndeaproape evoluțiile conflictelor și sunt solidari cu Turcia", a anunțat Jens Stolnenberg, Secretar General al NATO.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră