Alexis Tsipras: Grecia nu este o țară de leneși care cer bani, ci poporul care cere ceea ce i se cuvine

07 Sep 2015
Alexis Tsipras: Grecia nu este o țară de leneși care cer bani, ci poporul care cere ceea ce i se cuvine
Liderul Syriza, Alexis Tsipras, și-a prezentat, duminică, la Salonic, noul program electoral prin care urmărește ”liberalizarea progresivă” de austeritate, prilej cu care a subliniat că Grecia nu este o țară de leneși, potrivit Agerpres. ”Mulți încearcă să acrediteze ideea că singurul lucru pe care îl vom decide la alegeri este modul de gestionare al acordului (cu creditorii internaționali ai Greciei) pe care mulți îl prezintă ca fiind ceva gata încheiat. Este cea mai mare minciună”, a avertizat Tsipras, citat de EFE.

Fostul premier elen a insistat că la alegerile anticipate din 20 septembrie cetățenii trebuie să decidă ”dacă se întorc la corupție și clientelism sau dacă vor continua lupta începută în ianuarie”. Tsipras a făcut un bilanț al realizărilor pe anul trecut și a amintit că a ajutat companiile aflate în dificultate, i-a ajutat pe șomeri, oferindu-le programe de reconversie profesională, și că a continuat lupta împotriva evaziunii fiscale.

Alexis Tsipras s-a declarat satisfăcut că ”țara noastră nu mai este paria Europei, țară de leneși care cer bani, ci poporul care cere ceea ce i se cuvine și care vrea să schimbe Europa”.

Fostul premier elen a insistat că acum, pentru prima dată, a fost pusă sub semnul întrebării politica de austeritate germană și și-a prezentat noul program, clădit pe măsuri economice menite să readucă lichiditățile și investițiile în economia greacă. Tsipras a vorbit și despre noile măsuri sociale (de la transport public gratuit pentru șomeri și până la furnizarea de hrană în școli, cu ajutorul Bisericii ortodoxe elene) și a promis crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră