Alegeri anticipate în Ucraina. Partidului actorului devenit preşedintele ţării a câştigat alegerile

22 Iul 2019 | scris de A.V.
Alegeri anticipate în Ucraina. Partidului actorului devenit preşedintele ţării a câştigat alegerile

Partidul lui Volodimir Zelenski, un actor de comedie ajuns președinte al Ucrainei, a câștigat alegerile anticipate organizate duminică în această ţară, relatează presa internaţională.

Potrivit unui sondaj realizat la ieșirea de la urne, formațiunea „Slujitorul poporului” al noului preşedinte ucrainean a obținut 43.9% din voturi, un scor record.

După anunţul referitor la rezultatele exit poll-ului, Volodimir Zelenski a declarat că vrea să invite la negocieri partidul vedetei rock Sviatoslav Vakarciuk, care ar fi obținut în jur de 6,3% din voturi.

Alte trei partide ar urma să intre în parlament, depăşind pragul de 5 la sută, conform sondajului realizat de consorţiul “Exit Poll National”. Este vorba de Platforma Opoziţiei (11,5 la sută), Solidaritatea Europeană – al fostului preşedinte Petro Poroşenko și Patria – al fostului premier Iulia Timocenko (7,6 la sută), informează News.ro.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mai declarat că ar vrea ca viitorul prim-ministru al ţării să fie un economist de carieră şi relativ un începător politic ca şi el, relatează duminică dpa, citată de Agerpres.ro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră