O româncă va gestiona un buget de 1,3 miliarde de euro la Comisia Europeană

30 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
O româncă va gestiona un buget de 1,3 miliarde de euro la Comisia Europeană

Ruxandra Draghia-Akli a fost numită director general adjunct al Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare (DG RTD) din cadrul Comisiei Europene. Ea va prelua această funcție începând cu data de 1 septembrie 2016.

Ea este unul dintre cei patru noi directori generali adjuncți, alături de Charlina Vitcheva - Centrul Comun de Cercetare (DG JRC), Mario Campolargo - Direcția Generală Informatică (DG DIGIT) și Carlos Alegria - Direcția Generală Interpretare (SCIC).

Noul director general adjunct are cetățenie română și s-a alăturat Comisiei Europene în 2009, în cadrul Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare.

Anterior, dna Draghia-Akli a desfășurat, timp de aproape 20 de ani, o activitate de medic și cercetător în România, Franța și SUA. Ultimul post ocupat, înainte de a-și începe activitatea în cadrul Comisiei Europene, a fost cel de vicepreședinte pentru cercetare al unei companii de cercetare din domeniul biotehnologiei.

În cadrul Comisiei Europene, ea ocupă actualmente poziția de director în Direcția Sănătate din cadrul DG RTD. Aici, dna Draghia-Akli conduce o echipă de circa 150 de persoane și gestionează un buget de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră