UPDATE. Munchen: Focuri de armă și victime într-un centru comercial (VIDEO)

22 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
UPDATE. Munchen: Focuri de armă și victime într-un centru comercial (VIDEO)

Deocamdată, poliția locala nu a oferit  informații cu privire la autorul focurilor de arma  și victime. CNN vorbește despre o rafală de gloanțe . Incidentul a avut loc în Centrul comercial OEZ (Olympia Einkaufzentrum) din Munchen.

În prezent, are loc o operaţiune de mare amploare a forţelor de ordine.

Circulaţia metroului în oraşul Munchen a fost întreruptă.Au existat informaţii că atacatorul a fugit. 

Poliţia transmite în mod repetat avertismente pe Twitter, adresându-se populaţiei din Munchen să ocolească zona. Elicopterele survolează zona.

Autoritățile au declara stare de urgență. Potrivit presei germane, sunt trei zone în care s-ar înregistra incidente armate. Totodată, poliţia cere populaţiei să nu distribuie zvonuri, informaţii neverificate temeinic, să nu distribuie filmări cu atacatorul sau atacatorii sau cu operaţiunile în curs. Se cere multă precauţie în manipularea informaţiilor sensibile, căci operaţiunea forţelor de intervenţie este în curs.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Munchen, are in atentie incidentul produs in cursul acestei zile intr-un centru comercial din Munchen.

"Oficiul consular roman a intreprins in regim de urgenta demersurile specifice pe langa autoritatile competente locale, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia victimelor.

In prezent, Consulatul General al Romaniei la Munchen este in asteptarea raspunsului din partea autoritatilor locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara de specialitate, daca situatia o va impune", potrivit unui comunicat de presa.

Pentru acordarea asistentei consulare si preluarea operativa a solicitarilor cetatenilor romani, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, care functioneaza in cadrul Ministerului Afacerilor Externe) si telefonul de urgenta al oficiului consular +49 160208778

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră