Actrița Susan Sarandon a fost arestată la un miting anti-Trump

29 Iun 2018
Actrița Susan Sarandon a fost arestată la un miting anti-Trump

Actriţa americană Susan Sarandon s-a numărat printre cele 575 de femei arestate joi, la Washington, după ce au participat la un protest faţă de politica privind imigranţii a lui Donald Trump, organizat la Departamentul de Justiţie din Senat, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Susan Sarandon a transmis mesaje pe platforma de socializare online Twitter în timpul protestului.  ”Arestată. Fiți puternici. Continuați să luptați. #WomenDisobey (N.r. Femeile Nu Se Supun)”, a fost mesajul postat vineri de Sarandon.

Femeile au afişat pancarte cu mesajul "Ne pasă", o referire la un text imprimat pe o jachetă purtată de prima doamnă a SUA, Melania Trump, în timp ce a efectuat o vizită la un centru pentru imigranţi, săptămâna trecută.

De asemenea, protestatarele au scandat mesaje precum "Ce vrem? Familii libere!" şi "Aşa arată democraţia".

Aproape 600 de manifestanţi - majoritatea femei - au pătruns într-o clădire a Senatului american, în semn de protest faţă de despărţirea unor familii de imigranţi şi trimierea lor în centre de retenţie, după care au fost arestaţi pentru o scurtă perioadă de timp, relatează news.ro, care citează AFP.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitoliului, 575 de persoane au fost retțnute pentru că au protestat ilegal în interiorul clădirii. După ce le-au fost luate datele, manifestanții retinuți au fost eliberați.

Sarandon, 71 de ani, a fost un critic vehement al lui Hillary Clinton și nu l-a susținut nici pe Trump în alegeri, ci a preferat să își arate susținerea pentru candidatul ecologiștilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră