Acord istoric. Israelul va exporta gaze naturale în Egipt

20 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Acord istoric. Israelul va exporta gaze naturale în Egipt

Companii din Israel şi din Egipt au semnat un acord calificat drept "istoric" de premierul Benjamin Netanyahu. Israelul va exporta în Egipt gaze naturale în valoare de 12 miliarde de euro în următorii zece ani.

Acordul dintre cele două țări, foste rivale regionale, sugerează că Israelul va renunța la construcția unei conducte pentru exportul de gaze către Turcia.

Israelul va exporta în Egipt 64 miliarde metri cubi de gaz extras din Marea Mediterană, în baza unui contract în valoare de 12 miliarde de dolari.

În septembrie 2016, a fost semnat un alt contract estimat la 10 miliarde de dolari pentru exportul de gaz spre Iordania.

Tot în 2016, Israelul a dat undă verde pentru exploatarea a două noi câmpuri cu rezerve de gaz unei companii din Grecia.

Toate rezervele de gaz natural ale Israelului, care deschid şi perspectiva exportului spre Europa, vor asigura o independenţă energetică pentru o lungă perioadă de timp - transmite corespondentul Radio România Actualități în Israel, Dragoş Ciocîrlan.

Alte stiri din Externe

Ultima oră