Povestea de iubire dintre mama sa şi un soldat rus l-a făcut mai bogat

27 Iun 2015
Povestea de iubire dintre mama sa şi un soldat rus l-a făcut mai bogat
Dominic Currie, un bărbat în vârstă de 58 de ani din Fife, estul Scoției, făcea curăţenie în podul casei când a descoperit într-o valiză ce a aparţinut  mamei sale, un tablou ce pare a fi un Picasso, scrie europe.newsweek.com. 

Pictura pe pânză era rulată şi învelită într-un ziar. " Am văzut un sul de pânză și am crezut că era vreo pictură actuală, dar am văzut că mai era ceva rulat  în interiorul său", a explicat Currie, el  a explicat însuși un artist  ce expune la o galerie din oraşul său natal . " Fiul meu și mine l-am deschis încet și am văzut un joc de cuburi şi pătrate şi am zis : " Ce naiba e asta? L -am desfăcut cu grijă pentru că stătea de decenii acolo", a mai povestit el ziarului local Fife Today.

După aceea, ei au descoperit  o semnătură ce pare a fi a lui Picasso. Ziarul în care era învelită era rusesc şi data din 1953. Currie a explicat că în 2000, cu doi ani înainte de moartea mamei sale, aceasta a vorbit despre o pictură pe care a primit-o de la fostul său iubit rus. El a crezut însă că povestea mamei sale era o simplă fantezie.

Currie a mai dezvăluit că, în 1998, a descoperit că tatăl său era un fost soldat sovietic pe nume Nicolai Vladimirovici pe care mama sa îl întâlnise în 1955 în timpul unei vacanţe în Polonia. Cei doi au păstrat legătura şi după ce mama sa s-a întors în Anglia. Ea a continuat să-l viziteze până în 1960 când s-a recăsătorit şi a întrerupt legătura cu soldatul rus.

Pe parcursul relaţiei cu rusul, Currie spune că Vladimirovici i-a dat mamei sale un tablou pe care să-l vândă, dându-şi seama de greutăţile financiare pe care le presupunea naşterea şi creşterea unui copil ca femeie singură.

În prezent, pictura se află la casa de licitaţii Christie din Londra pentru evaluare, iar analizele preliminare arată că tabloul este similar cu o altă lucrare a lui Picasso din 1910,  'Portretul lui Kahnweiler', care se află la Institutul de Artă din Chicago.




Alte stiri din Externe

Ultima oră