A ucis 500 de oameni, a violat 200 de femei Era ceva normal!  - mărturisile unui jihadist ISIS (VIDEO)

20 Feb 2017
A ucis 500 de oameni, a violat 200 de femei Era ceva normal!  - mărturisile unui jihadist ISIS (VIDEO)

Amar Hussein, un fost jihadist ISIS, spune că citește Coranul în celula în care este închis, pentru a deveni o persoană mai bună, dar cu toate acestea prin mintea sa nu-și găsește locul nici cea mai mică remușcare față de violurile sau crimele comise...

Amar Hussein a fost capturat după un asalt al forțelor jihadiste asupra orașului Kirkuk, în octombrie 2016, în care și-au pierdut viața 99 de civili și forțe de securitate.

Hussein a declarat în cadrul unui interogatoriu că în timpul expansiunii islamiste din Irak, emirii - comandanți în ierarhia Statului Islamic - au încuvințat violurile comise în rândul femeilor din minoritatea Yazidi. 

"Tinerii au nevoile lor", a explicat cât se poate de senin Hussein sălbăticiile comise în timpul raidurilor asupra orașelor irakiene. El a mai dezvăluit că în cadrul acestor operațiuni femeile minorității yazide au fost transformate în sclave sexuale, la dispoziția jihadiștilor.

Amar Hussein a devenit militant islamist în momentul în care avea doar 14 ani, fiind radicalizat de discursurile predicatorului din moscheea pe care o frecventa. 

S-a înscris în organizația teroristă Al-Quaeda, după aceea în ISIS. 
"Nu aveam bani, fără loc de muncă. Nu a fost nimeni care să-mi spună că o luasem pe cale greșită. Aveam prieteni, dar niciunul care să-mi dea un sfat bun pe care să-l urmez", oferă Hussein o explicație radicalizării sale.

A fost instruit de emiri cum să ucidă, conform spuselor sale are 500 de victime pe conștiință. Spune că primele crime au fost cele mai dificile, dar, cu fiecare zi, a devenit din ce în ce mai ușor.

"Trăgeam în oricine trebuia împușcat, decapitam pe oricine trebuia decapitat. Șapte, opt, zece, deodată. Treizeci sau patruzeci de persoane. Îi duceam în deșert și îi omoram. Îi legam la ochi, în așezam în genunchi și îi împușcam în ceafă. Era ceva normal", își dezvăluie Hussein atrocitățile comise.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră