A murit Prima Doamnă a Israelului

04 Iun 2019 | scris de Marina Constantinoiu
A murit Prima Doamnă a Israelului Galerie foto (2)

Prima Doamnă a Israelului, Nechama Rivlin, soţia preşedintelui Reuven Rivlin, a murit marţi dimineață, a anunţat Preşedinţia Israelului într-un comunicat citat de Times of Israel.

Nechama Rivlin a încetat din viaţă în ajunul împlinirii vârstei de 74 de ani, la spitalul Beilinson din Petah Tikva, unde fusese internată ca urmare a degradării stării sale de sănătate, după o grefă de plămân la care a fost supusă în martie.

"Spre marele nostru regret, eforturile medicale depuse pentru a stabiliza starea sa de sănătate în perioada convalescenţei complicate care a urmat grefei au eşuat", anunţă spitalul într-un comunicat referitor la decesul Primei Doamne.

Doamna Rivlin suferea de fibroză pulmonară, o maladie în care ţesuturile cicatrizate se acumulează în plămâni, împiedicând respiraţia normală.

Această grefă a fost declarată reuşită după intervenţia chirurgicală, la 12 martie, dar medicii au avertizat că starea de sănătate a pacientei rămâne precară şi că trebuie mult timp până la refacerea acesteia.

Nechama Rivlin a fost spitalizată din nou, la trei săptămâni după grefă.

Preşedintele a postat în pagina sa de Facebook o imagine în care apare soţia sa şi a scris: "Nechama a mea".

Premierul Benjamin Netanyahu a transmis în numele său şi al soţiei sale Sarah condoleanţe familiei îndoliate.

Nechama Rivlin s-a născut în 1945 în Moshav Herut, în regiunea Sharon. S-a căsătorit cu Reuven Rivlin în 1971 şi a lucrat mai mulţi ani la Universitatea Ebraică din Ierusalim, de unde s-a pensionat în 2007. În acea perioadă i-a fost diagnosticată insuficienţa pulmonară.

"Când s-a instalat la Preşedinţie, s-a focalizat pe artă, activităţile dedicate copiilor cu nevoi speciale, mediului şi naturii, cu empatie şi dragoste pentru aproape", a declarat Preşedinţia în comunicat.

CREDIT FOTO: Times of Israel

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră