AVERTISMENT. General polonez: Rusia ar putea ATACA în câteva luni!

18 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
AVERTISMENT. General polonez: Rusia ar putea ATACA în câteva luni!

Potrivit lui Polko, nu este exclus ca trupele rusești să atace Polonia în câteva luni, sub "un fals pretext".

"Sunt destul de multe provocari, așa că nu exclud faptul că Rusia ar putea ataca în câteva lunil sub un fals pretex", a spus Polk.

Pretextul despre care vorbește fostul general sunt cele peste 200 de monumente dedicate „gloriei” Armatei Roşii din Polonia, ridicate în timpul regimului comunist, care vor fi demontate și transferate într-un parc special.

Reaminim că, anul trecut, demontarea unei plăci comemorative dedicate generalului sovietic Ivan Cerniahovski în Pieniezno (nord), unde șeful militar a fost ucis în februarie 1945 în luptele împotriva armatei germane, a provocat mânia Moscovei.

"Sperăm că proiectul nostru nu va avea consecințe negative asupra relațiilor dintre Polonia și Rusia", a declarat, recent, Pawel Ukielski, vicepreședintele Institutului polonez pentru memoria națională (IPN).

Citește și: General rus: Rachetele din Kaliningrad țintesc sistemele antirachetă din Europa

Preşedintele Lituaniei: Transferul rachetelor Iskander în Kaliningrad, o mișcare agresivă împotriva Europei!

În urmă cu câteva zile, la Roma, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit despre comportamentul imprevizibil al Rusiei, care desfășoară tot mai multe exerciții militare în spațiul european.

Stoltenberg a spus că "în ultimele săptămâni, Rusia a desfășurat în apropierea frontierelor Alianței sisteme de rachete care pot transporta focoase nucleare", iar toate aceste mișcări fac parte "dintr-o schemă de activitate militară de mare anvergură".

"Aliații sunt foarte preocupați de acest comportament. Ne vom continua politica de apărare fermă combinată cu dialogul politic (...) Misiunea NATO este să asigure securitatea aliaților noștri. Dar trebuie să evităm accidente sau erori care să scape de sub control", a mai spus Stoltenberg.

Alte stiri din Externe

Ultima oră