VIDEO VIRAL. Vicecancelarul german, GEST OBSCEN pentru niște neonaziști

17 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
VIDEO VIRAL. Vicecancelarul german, GEST OBSCEN pentru niște neonaziști


Gestul este fără echivoc. Sigmar Gabriel le-a arătat degetul mijlociu celor care veniseră să îi perturbe o vizită, iar ulterior le-a întors spatele ostentativ.
Incidentul s-a produs în timpul unei deplasări a ministrului în orașul Salzgitter, din Saxonia Inferioară, în centrul Germaniei.
Înregistrarea video, realizată de militanți ai extremei drepte, este difuzată pe Facebook de mișcări antifasciste. Imaginile au fost autentificate de membri ai SPD, scrie lefigaro.fr.
Militanții îl acuzau pe Sigmar Gabriel că este un trădător al poporului. Unul dintre ei striga:”Tatăl tău iubea poporul. Și tu ce faci? Tu îl distrugi”. Referirea este explicită. Tatăl lui Sigmar Gabriel, Walter, era nazist convins. Motive medicale l-au împiedicat să poarte uniforma Celui de-al Treilea Reich. Totuși, a rămas fidel convingerilor sale până la moarte, în 2012. Sigmar Gabriel a dezvăluit întreg trecutul familiei sale, la începutul lui 2011, în plină campanie electorală.
Vicecancelarul încearcă, de atunci, să se îndepărteze de această pată din trecutul patern.
Le Figaro amintește că nu este pentru prima oară când un lider german de stânga face un gest de acest gen. În 2013, Peer Steinbruck, pe atunci candidat SPD și rival al Angelei Merkel la alegeri, s-a afișat pe prima pagină a unei reviste germane ridicând degetul mijlociu.

peer

Răspundea astfel la un interviu ”pe mutește”, adică prin gesturi, la întrebările puse. El a reacționat astfel la cei care îl supranumeau ”problema” sau ”Peer-lusconi” (cu referire la fostul premier italian, Silvio Berlusconi). Fotografia a fost considerată inoportună pentru un candidat la Cancelaria germană.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră